Arxiu | Xarxes socials RSS de la categoria

Millora el teu ús de Twitter amb Twitter Analytics

El Twitter (per allà em trobareu com @ambcompte amb un perfil de publicacions una mica massa dispers) té una eina analítica disponible per a tots els usuaris i que han millorat, que val la pena de mirar a fons. Ja sigui per pura curiositat o ego 2.0 o per motius d’optimització del vostre perfil de twitter i del ressó del què hi publiqueu, si teniu intencions més sèries.

Es diu Twitter Analytics i ens ensenya així d’entrada una pantalla fàcil d’entendre. Tenim una evolució temporal de les impressions (vegades que es llegeixen els nostres tuits, una dada més real que si pensem en el nombre de seguidors que surt al nostre perfil -molts són bots, altres no miren el twitter quan publiquem…).

ScreenHunter 599 Sep. 17 17.10 e1410966780570 Millora el teu ús de Twitter amb Twitter Analytics

Read More…

Utilitzar les cerques a Twitter per fer arribar el teu contingut a la gent realment influent

Fa cosa d’un mes vaig assistir a la jornada de “Search Engine Marketing” de l’OMWeek. Entre presentacions que no oferien gaire res de nou i altres que no dominaven gaire l’art de fer-ho interessant, n’hi va haver unes quantes que van valer la pena. Entre elles, la que més em va agradar va ser la del CEO de Seo Gadget, el Richard Baxter. En un dia de xerrades SEO absolutament dominat per Google (amb un intent fallit de la noia de Yahoo de cridar l’atenció durant els seus minuts de fama), va ser refrescant trobar algú que apostava per buscar les dades per ajudar a posicionar la teva web en un altre lloc, concretament a Twitter. I d’aquesta manera ens va explicar en format presentació ben feta el què comentava al post que va fer a Moz (una de les webs més important en temes de SEO): “How to use twitter data for really targeted outreach“.

Read More…

Optimitzar una web feta en WordPress

Dels CMS (Content Management System) -gestors de continguts- el número 1 en webs de perfil baix i mig arreu del món és WordPress. És fàcil i molt configurable; ideal perquè usuaris de tot tipus (inclús perfils poc tècnics) puguin construir-se la seva web. Va néixer com a eina per gestionar blogs (i s’ha acabat imposant a blogger, movable type…) però actualment és fàcilment configurable per poder-la utilitzar com el sistema per gestionar una pàgina web que no tingui un format blog. Per exemple, amb l’Ivan vam fer Daica, la web d’un restaurant, utilitzant aquest gestor de continguts.

Read More…

Analitzar Social Media: algunes eines gratuïtes

Segueixo el què passa a xarxes socials, però no ocupa una part central a la meva feina diària. Fa bastants anys feia una feina que tenia alguna cosa de “community manager” (aquesta denominació no es feia servir amb excés com ara) quan estava repassant els fòrums al 3xl.net. Però tot i no estar-hi tant a sobre, he volgut aquí recopilar un llistat d’eines que ara són interessants (recalco l’ara, que les coses canvien molt ràpid) pels que gestionen xarxes socials. No les he pogut testejar totes en profunditat, però igualment n’he posat algunes que em semblen molt interessants per les possibilitats que ofereixen. Evidentment a part d’aquestes eines externes, cal tenir en compte que la majoria de xarxes socials ofereixen maneres de saber com funciona la teva vida allà dins i treure’n algunes dades. Algunes xarxes socials ho fan millor que altres això, també s’ha de dir.

Tweetdeck / Hootsuite: segurament les dos eines més utilitzades per gestionar les teves xarxes socials. Pels que conec que es dediquen a això del social media, la guanyadora és Hootsuite. Controlar actualitzacions de twitter i facebook, mencions, programar els teus textos…

Viralheat: una eina per gestionar i analitzar les teves xarxes socials. És de pagament, però gratuïta si és d’us personal

Socialmention: una d’interessant i fàcil d’utilitzar, per saber què està passant a moltes xarxes per una cerca concreta. També ofereixen l’opció d’alertes.

Read More…

Alleugerint a estones la llista de gent que segueixes a Twitter

Al meu compte de twitter no segueixo excessiva gent (uns 200 i pico). Un nombre que em sembla raonable a nivell de lectura i que barreja tant coneguts, com gent que diu coses interessants, com gent que m’arrenca un somriure… o fins i tot gent que compleix els tres criteris. Després això ja ho complemento amb llistes especialitzades (gastronomia, anàlitica web…) que hem permeten fer un repàs ràpid del tema concret quan m’interessa.

Tot i que no segueixo excessiva gent, si que em trobo a vegades que els missatges a la llista van apareixent massa ràpidament, no dona temps a llegir-los i puc perdre alguna informació que fos interessant. Tenia ganes de fer una llista dels que segueixo en versió light, aprimada. I fer-ho fàcil. Copiar tots els que segueixo a una llista de twitter i després deseleccionar-ne uns quants. A casa tinc el “timeline” normal, a la feina (amb el tweetdeck) m’hi poso el timeline aprimat. Read More…

Gamification a Coursera: aprofitant conceptes dels jocs a l’hora de fer webs o aplicacions

La gamification (joguificació? jeje) és ” l’ús d’elements de jocs i de tècniques de disseny de jocs en contextes no de joc”. Fer servir els aspectes que converteixen els jocs (trec el vídeo a davant per fer-ho més ampli) en tant entretinguts i absorbents i traslladar-ho a altres llocs on poguem aprofitar això per fer que la gent presti més atenció o disfruti més fent tasques que tal com estan fetes no generen gaire atracció. Foursquare, per exemple, és una aplicació d’èxit per mòbil que va apostar des d’un principi per incorporar elements de videojocs, tot donant premis en format de trofeus virtuals als usuaris quan aconsegueixen certes coses (visitar molt un lloc, anar varis cops a un restaurant de tipus pizzeria) o fent que cada check-in sumi punts i et situi en un rànquing amb els teus amics).

Tots aquests elements dels jocs (puntuació, trofeus, rànquings, pantalles que marquen un progrés…) són un tema a tenir en compte quan ens posem a pensar a l’hora de fer webs i aplicacions. No ha de funcionar a tot arreu, evidentment, però ens podrem trobar casos on arribarem a la conclusió que utilitzar aquests recursos ens donaria un bonus per aconseguir l’atenció i mantenir l’usuari enganxat al nostre producte. No és una cosa senzilla saber quan i com fer-ho, per crear jocs que funcioni i agradin hi entren conceptes de disciplines com la psicologia, el disseny, l’estratègia… no en sóc un expert, però ara he començat un curs per aprendre’n i això és el que tenia ganes de compartir.

Read More…

La part social de Google Analytics

Mesurar l’impacte que tenen les xarxes socials sobre la nostra web és d’una importància creixent. I habitualment és una informació que es consegueix de forma molt fragmentada. Ves a twitter a buscar unes dades, a facebook unes altres i així hores i més hores, fins poder treure un resum de com està la situació. Fa pocs mesos a Google Analytics van posar en marxa un apartat destinat a les dades de les visites de xarxes socials que neix amb bones intencions però es queda una mica a mig camí. A dins de l’apartat de “Fonts de tràfic” trobem un nou apartat que es diu “Social”. Com tots els apartats, trobem primer un “Overview”, que ens fa una visió general del què hi ha.  A més de trobar les visites que ens venen de xarxes socials (i desgranades per xarxes), allà hi ha un gràfic molt interessant. ScreenHunter 01 Jun. 03 20.30 La part social de Google Analytics Read More…