Web Platform: tots units per a una web millor?

Perquè tot sigui més fàcil pels que ens dediquem a fer webs és imprescindible que hi hagi estandards que indiquin la manera com s’han de fer les coses (que haurien de permetre després, entre altres coses, que si la cosa està ben feta i seguint les directrius, es veiés bé en tots els navegadors). Per això és una gran notícia la creació d’una pàgina com Web Platform, sobretot perquè hi ha els actors principals del mercat donant-hi suport: W3C, Google, Adobe, Microsoft, Facebook, Mozilla, Opera… a les notícies que hi havia llegit es parlava també d’Apple, però no aconsegueixo veure el seu logo enlloc. Seria una llàstima que un cop més volguessin tirar pel seu cantó.

ScreenHunter 01 Oct. 14 10.40 e1350204087556 Web Platform: tots units per a una web millor?

La idea és la de ser un gran repositori de manuals i tutorials de com fer bé les coses i seguint unes línies definides (totes aquestes empreses estaran d’acord en la major part, però després hi ha temes com el vídeo a internet on continuen tenint disputes per definir quin ha de ser l’estandard). És per tant una espècie de Wikipedia enfocada al desenvolupament web.

Si sou dels que encara no teniu especialment per la mà el llenguatge html i el CSS, crec que és una bona idea fer una lectura de la secció “Desenvolupament web per a principants“, amb tres capítols centrats en Html, Css i javascript. A nivell d’experiència personal treballant en desenvolupament web des de la part de continguts recomano que intenteu comprendre com funciona tot plegat, encara que després no hagueu de maquetar o modificar cap pàgina (encara que és possible que us toqui fer-ho) o crear cap javascript. Comprendre com funciona tot i les dificultats que pot portar fer alguna cosa t’ajudarà a poder triar millor les opcions a l’hora de desenvolupar la teva web. A part d’evitar que te la colin quan et diguin que una cosa “és més complicada, això ens portarà molt temps”, quan saps que ho poden fer de manera relativament fàcil icon smile Web Platform: tots units per a una web millor?

A més d’aquest curset per a principiants i documents ja per a usuaris més avançats, la web té una part de preguntes on podreu plantejar algun dubte que tingueu.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


9 × five =