Screenhunter: captures de pantalla i càlcul de píxels

Capturar trossos d’una web per il·lustrar documents o correus electrònics és una de les feines mecàniques que els que ens dediquem a això repetim més al dia. És una part important per quan s’ha de fer propostes de canvi a la web o il·lustrar problemes concrets que s’hi detecten. Ja fa temps que per fer això tinc un company molt més util que el supercombo-viejuno Impr Pant + Paint. L’Screenhunter és un programa gratuït extremadament senzill i útil. L’instal·les, l’actives i després es redueix a activarlo amb la tecla F6. Pots modificar la tecla en qüestió o si vols pots triar si la captura de pantalla la vols en jpg, gif o bmp. I poc més.

Cliques F6, el cursor del ratolí es transforma i quan cliquem, delimitem l’àrea que volem copiar i ens guarda la imatge a la carpeta que haguem especificat per defecte, a més de copiar l’imatge al “portapapers”. Vaja, que si estem treballant amb un document o correu electrònic només cal fer un enganxar / control+V i ja el tenim on toca.

screenhunter Screenhunter: captures de pantalla i càlcul de píxels

Com podeu veure per la captura de dalt té una altra funció útil, t’assenyala el número de píxels d’alt i ample del requadre que estàs retallant. Que ve de perles per saber en un moment les mides amb les que pots treballar per certs elements de la web.

Nota: la captura és del Daica, un restaurant de cuina mallorquina que ha estrenat avui la web. Són uns amics que tenen restaurant a Llubí, al centre de Mallorca i els he ajudat a fer la web (l’Ivan Serrano en la part gràfica).

2 respostes a “Screenhunter: captures de pantalla i càlcul de píxels”

 1. Àlex Castells 25 abril 2013 at 16:32 #

  Gràcies Roger. Jo fins ara utilitzava un capturador que es diu Awesome Screenshot i que vaig trobar a la Google Web Store però que no m’acabava de fer el pes pel tema resolució.
  Així que he buscat pel Google “els millors capturadors de pantalla” i m’ha sortit el teu post (estàs a tot arreu jaja).
  Me instal·lat aquest i tres més via Softonic per comparar i és el que més m’ha convençut.
  Amb el format BMP veig que la qualitat és força bona (no em deixa en PNG) tot i que pel que veig en altres blogs penso que encara pes pot millorar.

  http://bit.ly/12Ktdk6
  http://bit.ly/12KtrrD

  salut!
  Àlex

  • ambcompte 25 abril 2013 at 16:34 #

   Merci Àlex, de fet el Awesome Screenshot també el tinc instal·lat i per captures senceres de pàgina és el que fai servir en comptes de l’Screenhunter.

Deixa una resposta


nine + 3 =