Editant imatges en línia fàcilment. Alternatives al Picnik!

Quan publiquem a web, a més d’escriure és habitual que haguem de treballar amb fotografies. Molts cops l’única cosa que necessitem fer és retallar l’imatge a una mida determinada i optimitzar-la per web, perquè ocupi menys espai i la pàgina carregui més ràpidament. Per fer això no calen programes plens d’opcions com pot ser el Photoshop. A la xarxa, sense haver d’instal·lar res a l’ordinador, hi ha varies eines d’edició d’imatges que compleixen aquesta funció. El fet que estiguin al núvol ens permet també poder-hi treballar estiguem en l’ordinador o dispositiu que estiguem.

picnik1 Editant imatges en línia fàcilment. Alternatives al Picnik!

Un és el Picnik, que per senzill i fàcil d’utilitzar m’agradava molt. Parlo en passat perquè té data de defunció: el 19 d’abril. Feia temps, aquest servei el va comprar Google -que en veia un bon editor pel seu Picasa-, però després es va adonar que havia comprat massa coses i aquesta és una de les sacrificades. Però hi ha altres webs que ens poden donar un servei similar si només necessitem retallar fotografies (i treballarles una mica).

L’iPiccy sembla el germà bessó del Picnik. Un primer menú amb les accions més habituals (retallar, redimensionar, rotar…) i després tot de filtres i ajusts per modificar una mica més la fotografia. El Pixlr és una altra eina molt interessant. Si esteu acostumats a treballar amb el Photoshop aquí en trobareu una rèplica bastant fidedigna, amb unes quantes opcions menys, però sobrada per fer el més senzill. I té un punt molt bo (que tenia el Picnik i encara no té l’iPiccy) que és una extensió pel Firefox. Quan la tens instal·lada, et permet editar ràpidament qualsevol imatge de la web. Clic a sobre amb el ratolí i al menú contextual seleccionem la nova opció per editar directament l’imatge al Pixlr. De la família dels semblants a Picnik hi ha el PicMonkey d’interfície un pel diferent però de simplicitat fantàstica. De fet visualment i a nivell d’interfície, per apostar per allunyarse del menú Photoshop, em sembla una eina a aplaudir!

Aquests tres, dels que he provat són els que m’agraden més, però no són els únics. Els d’Adobe tenen la seva versió del Photoshop en línia, el Express editor, hi ha clons lents com l’Splashup o el Befunky, que sobre una base semblant als programes anteriors, incorpora un seguit de filtres al més pur estil instagramero.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


7 − five =