Sobre mi

Roger Sobre miEm dic Roger Compte. Recorda el meu nom.

M’he liat amb l’anunci aquell de la masia del Barça. Res, torno a començar.

Vaig estudiar periodisme a l’Autònoma, acabant amb una beca Erasmus (corria l’any 2000) a Londres, on vaig descobrir una cosa apassionant: Internet a una velocitat digna! No gaire després de tornar vaig trobar la primera feina al món digital: Futvol.com No li poso enllaç perquè ja no existeix. Va ser un exemple d’aquella bombolla puntcom on es van començar a invertir diners mentre s’esperava que algun dia es recuperaria. Un portal de futbol molt i molt gran, que fins i tot patrocinava la samarreta de l’Espanyol, i que tenia molt pocs ingressos. La publicitat a internet en aquell moment donava uns resultats ínfims. Allà vaig entrar com a editor gràfic (això de controlar de Photoshop els devia convèncer) i no gaire temps després vaig poder passar a fer de periodista, comentant l’actualitat de les interessantíssimes lligues holandesa i portuguesa.

Mentre treballava a Futvol.com vaig començar a col·laborar al 3xl.net (ara 3xl.cat), que era el portal i programa de televisió destinat a l’audiència adolescent. Hi escrivia sobretot notícies sobre tecnologia (i d’altres temes com música o cinema). El maig del 2001 em van contractar per dedicar-me a temps complet al 3xl, en una empresa acabada de crear, la CCRTV Interactiva.

Del maig del 2001 fins ara, continuo al mateix lloc. Ha canviat el nom de l’empresa (ara som de TV3) però sobretot ha canviat molt la meva feina i els meus coneixements. Vaig entrar fent una cosa que es podia definir com a periodisme digital, escrivint bastant i ara faig una cosa bastant diferent, que no sé com anomenar.. Alguna cosa de periodisme deu quedar, però ara és tot una barreja amb arquitectura de la informació, SEO, analítica web, usabilitat, edició d’html, alegria de viure…

Com que no acabava de trobar aquesta paraula per vendre’m, he pensat de fer aquest blog. Explicar una mica de coses que he aprés o que em fan servei, i mirar d’aprendre dels comentaris que rebi. Que en una cosa com la xarxa, tan gran, que evoluciona i canvia tant, és difícil sentar càtedra i estar en posició de la veritat absoluta.

A més d’aquí, també corro per la xarxa a:

  • Al blog ambcompte.net (comentant coses que m’agraden -cine, sèries, música, restaurants…)
  • Al blog Cuina amb compte (receptes i gastronomia)
  • Al twitter, dient bastantes tonteries
  • Serio, professional, al Linkedin (s’accepten propostes més o menys deshonestes)
  • Personal, al Facebook
  • Pujant fotografies al Flickr
  • Punxant fotos d’altres, al Pinterest
  • Bevent cerveses i votant-les al ratebeer
  • Mirant pel·lícules i valorant-les al FilmAffinity