Arxiu | Sobre el blog RSS de la categoria

Fer botons en CSS, manera fàcil

Fa uns dies comentava el llibre per aprendre CSS (si comenceu de zero o us sonen quatre coses, està realment bé per situar-se), avui anem a un recurs més bàsic i senzill: com fer botons amb codi CSS. Si necessiteu posar un botó, la web CSS button generator és una bona ajuda. Tens un editor molt visual per posar el text que vols que cridi a l’acció de clicar i després moltes opcions per personalitzar-lo gràficament. D’això te’n surt un codi html per posar-lo a la pàgina on ha d’anar el botó, i després la classe CSS que vesteix el botó per afegir-la al document CSS que controla els estils de la teva pàgina. Extremadament senzill.

Read More…

Millora la web: obro la paradeta

Deu fer al voltant d’una dècada que faig blogs, els primers a Blogger el 2002, ara a WordPress. M’he decidit a fer-ne un de nou, parlant de temes relacionats amb la meva feina (actualment fent webs a TV3, més a l’apartat sobre mi). Com que laboralment faig una cosa que no acabo de saber com definir en una o dos paraules, vaig pensar que millor un blog on parlar de temes que conec, que donarà millor la idea que un títol o un linkedin.

No sóc dissenyador, no sóc informàtic. Si que en algun cas tocaré algun tema que voreja relativament els seus àmbits de competència, però des del punt de vista d’algú que es centra en els continguts de la pàgina. Tinc claríssim que a l’hora de treballar a la xarxa és important en la mesura del possible entendre la feina dels que treballen en tu (conèixer l’html i el css, saber en línies generals com funciona el procés que porta la informació del gestor de continguts a la pàgina final), per tant, en algun moment, potser me’n vaig una mica de la meva posició natural al mig del camp.

Read More…