Un tauler d’informació SEO: happy analytics

Aquests dies he estat provant una eina, Happy Analytics, que està enfocada a analitzar el tràfic que et ve de cercadors. Eina molt concreta, fàcil d’instal·lar i centrada en quatre coses, per poder-te donar la informació principal sobre el tràfic orgànic en una sola pantalla. Té un mes de prova i després hi ha vàries versions de pagament, però si teniu una web (o webs, que en pots posar més d’una) petitones (si no passeu de 5000 visites de cercadors al mes -unes 160 al dia- en total) és gratuïta i per això tenia ganes de comentar-la.

Per accedir a l’eina, a més de registrar-se, cal afegir un codi a totes les pàgines de la teva web. A l’hora de gestionar codis per provar eines a la teva web no és mala idea utilitzar el Google Tag Manager, un gestor de codis que et facilita la feina. Introdueixes el codi que et dona el GTM (si vas amb wordpress, és tocar el header.php o instal·lar un plugin de GTM) i després tots els codis que vulguis afegir els gestiones a través de la seva eina. Tot queda més net i fàcil de gestionar i no has d’anar tocant la teva web sovint. [Actualitzo: el primer comentari a aquest text, d’un dels responsables de l’eina en qüestió, em diu que és millor no utilitzar el Google Tag Manager perquè dona algun problema i fer-ho directament sobre el codi, al head]

Un cop has fet la feina de posar el codi de Happy analytics a la teva web (sigui amb GTM o no), ja se’t començaran a guardar les visites que venen de cercadors en aquesta eina. D’entrada, tindràs a primer cop d’ull la gràfica de les visites que et venen de cercadors.

ScreenHunter 04 Jul. 24 15.22 Un tauler dinformació SEO: happy analytics

Això et permet veure l’evolució numèrica de les visites a la teva web des de cercadors. La gràfica et pot ajudar a visualitzar una tendència; en aquesta eina l’informació va deslligada de les visites globals de la teva web (que podrien ajudar a explicar puntes concretes).

Després tenim les últimes entrades de cercadors:

ScreenHunter 06 Jul. 24 15.32 e1374672801560 Un tauler dinformació SEO: happy analytics

Primer, la cerca que han fet (desgràciadament el not provided cada cop té més importància, aquí surt en blanc), la font (que gairebé sempre serà Google), la posició a la pàgina de resultats de Google per aquella cerca (que en alguns casos no surt perquè google no dona el paràmetre) i les pàgines vistes d’aquella visita (interessant per veure ràpidament si un tipus de cerca concreta ens aporta usuaris que consumeixen més contingut nostre). Serveix per veure problemes també: a la captura d’aquí dalt veig que per una cerca de “Sacher” van a parar a la pàgina de cerca i no a la pàgina del post concret, que és on m’agradaria que anessin a parar.

A sota d’això queden 4 panells amb els tops de paraules clau i pàgines d’entrada (la pàgina acumula visites encara que no hi hagi paraula clau -not provided- i per tant serà més fàcil veure el contingut més popular) i les últimes paraules clau i pàgines per les que ens han entrat.

ScreenHunter 08 Jul. 24 15.38 Un tauler dinformació SEO: happy analytics

Més enllà d’aquesta pàgina inicial on hi ha les dades bàsiques per veure l’estat de la qüestió d’una sola ullada, també podrem aprofundir a través del menú lateral (captura aquí dalt) en les principals pàgines o paraules claus i en l’apartat de visites per poder veure quines cerques ens aporten usuaris més consumidors del nostre contingut. També hi ha una opció de temps real que si som una web de perfil petitó no acaba de tenir massa sentit, més enllà de la distracció vanitosa d’anar mirant què passa. Una altra cosa és si tenim per exemple una web de notícies potent i volem anar controlant el què passa amb l’actualitat (però llavors probablement ens anirà millor el “Real time” del GA que cada cop el van millorant, ara s’hi poden aplicar segments per exemple).

Hi ha altres maneres de tenir un comandament SEO de forma senzilla i força més potents, per les possibilitats de configuració, com és Google Analytics. Ens podrà aportar respecte a Happy analytics l’ús totalment gratuït i el tenir xifres comparatives amb el total de visites de la web i poder fer-lo a la nostra mesura, tot i que però perdrà respecte al HA l’informació de posició de la nostra pàgina en els resultats de Google per la cerca concreta (hauriem d’anar al Google webmaster tools per veure-ho). Hi ha per exemple una proposta de tauler de zoiseo (aquest post més enllà del tema aquest concret us pot ajudar a saber com configurar un tauler a GA) o el de koozai (cal recordar d’editar els widgets i marcar les nostres paraules de marca).

2 respostes a “Un tauler d’informació SEO: happy analytics”

 1. Alex 31 juliol 2013 at 14:01 #

  Hola Roger,

  Primer de tot vull donar-te les gràcies per parlar de HappyAnalytics al bloc i volia comentar un parell de coses sobre l’eina.

  Actualment no funciona del tot la integració des de Google Tag Manager perquè cal fer una adaptació del codi de tracking i més el mateix Google Tag Manager fa peticions addicionals al servidor amb la paraula clau “www.googletagmanager.com set_cookie”.

  Per ara la integració que millor funciona és la directa de enganxar el codi dins la capçalera, o bé en cas de WordPress utilitzar un plugin com aquest que és molt fàcil d’integrar:
  http://wordpress.org/plugins/insert-headers-and-footers/

  Referent a l’idioma, hauràs vist que la interfície de l’aplicació està en Anglès i Castellà, no sé si et sembla necessari que estigui en Català, però amb el temps es poden afegir més traduccions.

  La posició en els resultats de cerca actualment HappyAnalytics la recupera des d’un paràmetre que Google passa en clicar un resultat, el paràmetre “cd”. Google no passa aquest paràmetre sempre i per aquest motiu no es mostra en alguns casos.

  Encara que no es mostri per a totes les paraules claus, penso que és útil per a les que ho fa perquè pots veure una estimació de posicions sense gastar diners en eines addicionals que es dediquen a això.

  I per finalitzar, la pantalla de Temps Real, és veritat que no es pot comparar amb la que ofereix Google Analytics, però tampoc té la intenció.

  Està inspirada en els “Visitants en Temps Real” de l’eina de anaítica de codi lliure Piwik (http://piwik.org/), i el seu propòsit és permetre veure en quines pàgines estan navegant en aquest moment els usuaris de la teva pàgina web.

  Et recordo que sempre que tinguis algun feedback el pots enviar des de la web:
  http://myhappyanalytics.com/support/

  Gràcies

 2. ambcompte 1 agost 2013 at 9:43 #

  hola Alex,

  moltes gràcies pel comentari. Sempre és interessant tenir el català, però això ho heu de valorar vosaltres segons el nombre d’usuaris i la dificultat de traduir-ho! Jo amb l’anglès ja faig via, així que per mi cap problema.

Deixa una resposta


8 − = three