Recuperar informació sobre les keywords de cerca a Google Analytics

Per aquí ja havia comentat algun cop el tema del “not provided” que ja està gairebé al 100% (comporta una opacitat de les paraules claus de cerca). Això d’entrada va semblar la fi del món per molts dels que es dedicaven al SEO, però van començar a sortir tot de mètodes alternatius per obtenir informació valuosa (i a vegades replantejar-se les coses fa trobar solucions millors per fer la teva feina). Al resum de l’indústria web de l’any que han fet a moz.com hi ha un apartat que específicament comenta les alternatives millor valorades per aquest “keyword not provided”. Les dues més ben votades són “centrar-se en ratis de conversió i mètriques de rendiment” i “centrar-se en les landing page”. La tercera opció és “donar més pes a les dades de Webmaster tools”.

Per aquest tercer punt, hi ha una opció senzilla i interessant que és lligar les dades de cerques del Webmaster tools per veure les keywords dins d’Analytics. Fàcil de configurar: aneu al perfil de Google Analytics que us interessi, allà aneu al menú d’Adquisició i dins d'”Optimització en buscadors”, cliqueu a Consultes. Heu de clicar el botó per lligar-ho amb Webmaster tools i acte seguit us obrirà una pàgina: al final de tot teniu l’enllaç per linkar el perfil de Google Analytics amb el corresponent de Webmaster tools (clic a Editar, a baix de tot).

lligar webmaster Recuperar informació sobre les keywords de cerca a Google Analytics

(si encara no ho teniu prou clar, ho podeu mirar en format vídeo, el que han fet els de kissmetrics).

Gràcies a fer aquest petit pas, ara ens sortiràn dades com les següents:

keywords webmaster tools e1391165399112 Recuperar informació sobre les keywords de cerca a Google Analytics

D’aquí en treurem una informació interessant (ull que no és actualitzada al moment, tarden 48 hores a processar les dades), amb un llistat de paraules per les que entren a la nostra web des de Google.

Pel número d’impressions sabrem el potencial de cerques d’aquella paraula i després pel CTR sabrem si el resultat de la nostra web funciona bé i incita l’usuari a fer clic.

  • Posició mitja: en quina posició surt el nostre resultat de mitja a les llistes de resultats (SERP li diuen els que s’hi dediquen) del Google. Com més amunt (proper a l’1) més possibilitats que tinguem més clics. Per fer que pugi cap amunt caldrà aplicar diferents tècniques SEO (des de l’optimització de la nostra web per les paraules clau, com en la part de fora de la nostra pàgina, per aconseguir enllaços i mencions socials que ensenyin a Google que la nostra pàgina és una autoritat en allò, el real deal).
  • CTR: Click Trhough Rate, o quants cops han fet clic al nostre resultat dividit pel total de cops que ha aparegut a les cerques d’aquelles paraules. Per tant, com més alt sigui aquest número millor. Si és alt, de més d’un 15-20% per exemple, ja podem començar a treure el cava de la nevera. Si és molt baix, per sota del 5%, traiem-lo també, que vol dir que tenim molt marge de millora! (Siempre positifo, nunca negatifo). Per optimitzar el CTR, a part de la posició a la pàgina que hem comentat (com més amunt, millors possibilitats perquè la cliquin), cal mirar com es presenta la nostra web als resultats. Habitualment mostren les metadades title i description (a no ser que Google consideri que no són prou vàlides): mirem d’optimitzar-les per incloure les paraules clau que estem treballant i també per fer el text més atractiu per l’usari, que el pugui incitar a clicar (no val el “Clic aquí, sexe gratis”), que és fent-lo veure que a la nostra pàgina hi pot trobar realment el què està buscant. Si busca “receptes de bacallà”, al resultat del meu blog de cuina hi surt una recepta concreta. L’usuari està buscant un recull de receptes i és possible que per això no l’inciti a clicar. Tampoc s’hi val canviar les metadades i que després quan cliqui no és el què li hem promés: no ens interessa un usuari que entra i marxa al moment. Si hi tenim imatges i ben etiquetades (per exemple amb un text alternatiu i un nom d’arxiu que contingui la paraula clau), a vegades Google les ensenya als resultats i això també ens pot ajudar molt a fer créixer en el CTR.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


three + = 7