Identificant paraules clau de la teva web: què cerca la gent

De cara a posicionar bé la teva web, tot treballant el tema SEO (és a dir, que la teva web estigui ben posicionada als resultats dels cercadors i això t’aporti un bon número de visites) és important identificar paraules clau que puguin portar gent que estigui cercant aquelles paraules concretes cap a la teva  pàgina . Ja havia comentat eines com el Trends o el webmaster tools. Ara toca una eina més senzilla per identificar què cerca més la gent sobre un tema concret: google suggest, o les suggerències que et fa el cercador quan escrius una paraula.

ScreenHunter 03 Sep. 16 18.44 Identificant paraules clau de la teva web: què cerca la gent

Per veure això és tan senzill com posar una paraula  i el cercador ens ensenya les cerques més utilizades que incorporen aquesta paraula. Hi ha un petit problema que és que aquesta llista varia segons com tinguem configurat nosaltres les preferències del Google a nivell d’idioma principal.  A més potser ens interessa saber quines cerques es fan per “geologia” en català i quines en castellà i tampoc és qüestió d’anar canviant l’idioma de preferència del navegador cada dos per tres.

Per això ve fantàstica una eina com Uber suggest on li posem la paraula i ens ensenya el llistat de suggerències del cercador molt més llarg i complet del què veurem si anem directament a la pàgina de Google. I a sobre, podem escollir en quin idioma basem la cerca, per saber més fàcilment quines cerques triomfen en castellà i català. Un cop localitzem aquestes cerques fortes en relació amb el contingut de la nostra web, ens podem plantejar utilitzar aquests termes a la nostra pàgina per mirar d’aconseguir visites de la gent que fa aquesta cerca. Per anar bé estaria bé escriure un article / pàgina relacionat sobre aquests termes i no posar els termes a la pàgina sense sentit.Si “Geologia UAB” és dels més cercats no té sentit fet una web de geologia i posarli UAB pel mig sense que hi hagi més contingut sobre la carrera universitària. Si fem trampetes d’aquestes per portar gent a la pàgina, Google pot penalitzar per un cantó, però més important, la gent que entri es sentirà desenganyada i és fàcil que no torni a entrar a la teva pàgina.

[nota no relacionada: aquest blog ha estat seleccionat com a finalista als premis Blocs Catalunya en la categoria de “comunicació i nous mitjans. La primera fase, la que ha superat, era de votació popular. No crec gens en això d’spammejar i demanar el vot i per això no vaig dir enlloc que havia apuntat el blog, però s’ha classificat igual, així que content, ni que sigui per poder portar alguna visita extra cap aquí!]

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


9 − = two