Arxiu | SEO RSS de la categoria

A quina posició estic als resultats de Google? L’encantador de SERPs

Cobra cutts A quina posició estic als resultats de Google? Lencantador de SERPs

Molt sovint em trobo que la gent em diu, estic el cinquè resultat a Google per tal cerca. Obren el cercador, fan la cerca i compten a quin número surt. El cinquè, doncs estic al número 5.

No és tan senzill: ho buscaré jo i ho buscarà una altra persona i els resultats que ens mostra el cercador (el què es coneix com a SERP – Search engine page result) poden ser diferents. Els resultats per un cantó dependran de l’idioma en el que tinguem configurat la cerca. No és el mateix si ho tenim en anglès, que en català (nota: tot i que hi ha molta gent que llegeix i parla en català, la sensació per dades és que a nivell de configuració d’idiomes en navegadors i cerques va per sota). També hi influirà la nostra geolocalització, variaran el què ens ensenya si estem a Barcelona o a Nova York. I també hi influeix el què haguem fet nosaltres abans, diuen que per construir els resultats, Google té en compte el nostre historial, amb les cerques anteriors, caché del navegador…

En resum, que a cada cul, un resultat de cerca diferent (o gairebé).

Com buscar cerques “neutres” per veure on està situada la nostra pàgina?

Una opció molt manual i fàcil és obrir el Chrome, seleccionar que ens obri en mode incognit (així deixem la nostra navegació separada d’historials i cookies anteriors) i anem a google.com. A la part inferior dreta tenim un enllaç que posa “Configuració” i seleccionem “Configuració de la cerca”

ScreenHunter 308 Apr. 15 16.18 e1397571555988 A quina posició estic als resultats de Google? Lencantador de SERPs

Podem triar en quin idioma volem la cerca (i així veure com es posiciona en castellà o en català) i també triar la geolocalització, per seleccionar específicament cerques de Barcelona, per exemple. Així quan busquem “restaurants de menjar ràpid” des de Barcelona i en català, podrem veure què creu Google que són els resultats més interessants a nivell general, sense personalitzar (quan no es fa des d’aquest mode neutre, si que variarà segons l’usuari).

Opcions no tan manuals? Hi ha moltes eines per fer seguiment de resultats a Google, però com que aquest blog va enfocat a un perfil més baix i menys professional (si t’hi dediques sempre val la pena invertir en bons programes/eines, si t’estalvien temps), en comento un parell de gratuïtes que poden servir per donar un cop de mà:

What’s my serp: selecciones la teva web, les cerques per les que t’interessa posicionar i et diu els resultats. Com que va lligat amb usuari, si al cap d’uns dies dius que t’ho refresqui, et pot ensenyar si has pujat o baixat en els resultats. Pots seleccionar com et veus per diferents googles (l’espanyol i l’internacional, per exemple), entre els que no entra el de versió catalana. Algun cop m’ha donat algun resultat força estrany (cerca per nom de marca que estava en primer lloc i em deia que estava que estava a la segona pàgina), però en la gran majoria si.

Rank tracker: un complet pack de programes que et pots descarregar i que té diferents opcions de pagament, però en la gratuïta podràs fer servir aquest rank tracker per veure com estàs situat a les SERP. Respecte l’anterior no permet guardar els resultats (i per tant comparar) però si que incorpora l’opció de mirar com està pel Google català (a més d’altres cercadors com Bing o Ask). I a sobre ja posen Catalunya a nivell país!

ScreenHunter 310 Apr. 15 16.28 A quina posició estic als resultats de Google? Lencantador de SERPs

Screaming Frog SEO Spider, eina bàsica pel SEO

Si a la vida real l’animal que n’és dos alhora és el gat (que és “gato y araña”, i l’acudit afegeix “com ta germana, que és zorra i cobra”) al món del SEO el que és dos animals en un és aquesta eina ultrarecomanable que és granota i aranya.

spiderfrog e1394905410728 Screaming Frog SEO Spider, eina bàsica pel SEO
(imatge de Devianart)

L’eina es diu Screaming Frog SEO Spider i és una bona aliada per projectes de petits a grans. Té una versió gratuïta que ja és molt útil: si tenim una web amb moltes pàgines, podem agafar la versió de pagament (que la gratuïta té un límit de 500 URL). Si ens dediquem a això, és un preu més que raonable, 99 lliures l’any.

Read More…

Recuperar informació sobre les keywords de cerca a Google Analytics

Per aquí ja havia comentat algun cop el tema del “not provided” que ja està gairebé al 100% (comporta una opacitat de les paraules claus de cerca). Això d’entrada va semblar la fi del món per molts dels que es dedicaven al SEO, però van començar a sortir tot de mètodes alternatius per obtenir informació valuosa (i a vegades replantejar-se les coses fa trobar solucions millors per fer la teva feina). Al resum de l’indústria web de l’any que han fet a moz.com hi ha un apartat que específicament comenta les alternatives millor valorades per aquest “keyword not provided”. Les dues més ben votades són “centrar-se en ratis de conversió i mètriques de rendiment” i “centrar-se en les landing page”. La tercera opció és “donar més pes a les dades de Webmaster tools”.

Read More…

Utilitzar les cerques a Twitter per fer arribar el teu contingut a la gent realment influent

Fa cosa d’un mes vaig assistir a la jornada de “Search Engine Marketing” de l’OMWeek. Entre presentacions que no oferien gaire res de nou i altres que no dominaven gaire l’art de fer-ho interessant, n’hi va haver unes quantes que van valer la pena. Entre elles, la que més em va agradar va ser la del CEO de Seo Gadget, el Richard Baxter. En un dia de xerrades SEO absolutament dominat per Google (amb un intent fallit de la noia de Yahoo de cridar l’atenció durant els seus minuts de fama), va ser refrescant trobar algú que apostava per buscar les dades per ajudar a posicionar la teva web en un altre lloc, concretament a Twitter. I d’aquesta manera ens va explicar en format presentació ben feta el què comentava al post que va fer a Moz (una de les webs més important en temes de SEO): “How to use twitter data for really targeted outreach“.

Read More…

Optimitzar una web feta en WordPress

Dels CMS (Content Management System) -gestors de continguts- el número 1 en webs de perfil baix i mig arreu del món és WordPress. És fàcil i molt configurable; ideal perquè usuaris de tot tipus (inclús perfils poc tècnics) puguin construir-se la seva web. Va néixer com a eina per gestionar blogs (i s’ha acabat imposant a blogger, movable type…) però actualment és fàcilment configurable per poder-la utilitzar com el sistema per gestionar una pàgina web que no tingui un format blog. Per exemple, amb l’Ivan vam fer Daica, la web d’un restaurant, utilitzant aquest gestor de continguts.

Read More…

“Fundamentos del SEO”, Carlos Javier Pes Rivas

Avui toca parlar d’un llibre que he estat fullejant les últimes setmanes, “Fundamentos del SEO” de Carlos Javier Pes Rivas. Un llibre orientat a les persones que es volen posar a aprendre de què va això del SEO (Search Engine Optimization) o als que ja en tenen nocions però s’hi volen dedicar més seriosament. El primer terç del llibre és el que seria més una guia per aprendre com funciona. La resta són entrevistes amb gent que s’hi dedica professionalment.

Read More…

Un tauler d’informació SEO: happy analytics

Aquests dies he estat provant una eina, Happy Analytics, que està enfocada a analitzar el tràfic que et ve de cercadors. Eina molt concreta, fàcil d’instal·lar i centrada en quatre coses, per poder-te donar la informació principal sobre el tràfic orgànic en una sola pantalla. Té un mes de prova i després hi ha vàries versions de pagament, però si teniu una web (o webs, que en pots posar més d’una) petitones (si no passeu de 5000 visites de cercadors al mes -unes 160 al dia- en total) és gratuïta i per això tenia ganes de comentar-la.

Read More…

Separar el tràfic de marca i el genèric a Google Analytics

A l’hora de fer analítica web és important poder segmentar bé les dades per poder trobar resultats més rellevants. Quan esteu a un informe a Google Analytics, a la part superior esquerra teniu una opció de menú  on posa “Segments avançats”, que us permet desplegar un seguit d’opcions genèriques que ens ofereix l’eina. Per si és visitant nou o recurrent, per si ve de cercadors, d’enllaços o filtrar els que entren amb mòbil (filtre molt interessant, perquè el comportament és molt diferent dels altres).

Però ens podem crear els nostres segments avançats i per analitzar la part de SEO és molt interessant fer els segments de visites orgàniques de marca i genèriques. Read More…

Novetats Google: guies per webmasters, tag manager, google trends…

Aquests de Google et despistes una mica i van plantejant novetats! Crec que és interessant està subscrit tant al seu official blog com al de webmasters per estar al dia de novetats i canvis.

ScreenHunter 05 Oct. 04 11.26 e1349342797412 Novetats Google: guies per webmasters, tag manager, google trends...

Unifiquen Google Trends i Google insights: a part de donar-me feina per revisar el què havia escrit sobre el Trends, és una unió que ha d’aportar un munt d’informació ara a un sol lloc i cal esperar que serà més fàcil i ràpid localitzar la informació que ens interessa. Recomano remenar-lo per aconseguir informació de les paraules clau que poden ser interessants per la nostra web!

Actualitzen les recomanacions per webmasters: val la pena llegir el què apunten ells a aquestes guies renovades, que al final sortir ben posicionat a Google és bàsic per obtenir bon tràfic. Ells com sempre intenten no potenciar tàctiques SEO de per si, excepte tenir ben etiquetada tota la informació i sobretot demanen que l’esforç es centri en crear contingut de qualitat (que és el què hauria de ser en un món de cercadors perfectes, que no ho és encara).

Tag Manager: una novetat enfocada al sector marketing, que va orientada a haver de tocar menys el codi de la web. Si hem d’afegir codis a la nostra web (per posar el Google Analytics o altres eines d’analítica, per exemple), ens evitarà haver de modificar més la pàgina. Posem un cop el codi del Google Tag Manager i després els altres codis ja els podrem posar i gestionar des d’aquesta nova eina, que ens possibilita fer que només s’apliquin en determinats casos o pàgines, veure els canvis que hem anat fent… Una manera que els que ens encarreguem de la part més de continguts poguem ser més autosuficients sense haver de demanar ajuda al sector tècnic icon smile Novetats Google: guies per webmasters, tag manager, google trends...

La teva cara als resultats de cerca: no és ben bé una novetat recent (crec). En aquest enllaç ho expliquen bé, quatre passos (el primer, tenir compta pròpia a Google Plus), per aconseguir que la nostra cara surti als resultats de Google i ens identifiqui com a autors d’aquell enllaç. Jo de moment ho vaig fer fa un parell o tres de dies a un dels blogs (ambcompte.net) i va aparèixer molt ràpid. Com es veu a la imatge de sota, ajuda a destacar sobre altres resultats sense foto. Ara, si això es generalitza i la foto surt a tots els resultats, ja caldrà que surtis guapo per cridar més l’atenció!

ScreenHunter 03 Oct. 04 11.23 Novetats Google: guies per webmasters, tag manager, google trends...

Identificant paraules clau de la teva web: què cerca la gent

De cara a posicionar bé la teva web, tot treballant el tema SEO (és a dir, que la teva web estigui ben posicionada als resultats dels cercadors i això t’aporti un bon número de visites) és important identificar paraules clau que puguin portar gent que estigui cercant aquelles paraules concretes cap a la teva  pàgina . Ja havia comentat eines com el Trends o el webmaster tools. Ara toca una eina més senzilla per identificar què cerca més la gent sobre un tema concret: google suggest, o les suggerències que et fa el cercador quan escrius una paraula.

ScreenHunter 03 Sep. 16 18.44 Identificant paraules clau de la teva web: què cerca la gent

Read More…

Pàgina 1 de 212