Optimitzar els teus textos per millorar les conversions

Tenia ganes de recomanar un enllaç però abans volia escriure un text sobre això de les conversions. Un cop fet, anem cap allà: Online copywriting that converts, un article molt interesant que vaig descobrir a través del twitter del Natzir Turrado (que parla habitualment de coses com SEO, conversions o analítica web). El text ens ensenya un seguit d’exemples de testos A/B que han creat per analitzar les millores que suposa fer petits canvis a un text. Molt sovint pensem que perquè funcioni millor una pàgina cal canviar-la molt. Però simplement optimitzant els textos principals ja podem guanyar prou. I l’ideal, si ho podem fer, és preparar un test (és relativament fàcil preparar dos versions de la pàgina on només canvia el text). És important perquè és millor agafar el suport de les dades, que no l’experiència o l’intuïció o les creences personals. Que molt sovint acabaran coincidint amb el resultat final, però molts cops ens podrem emportar sorpreses.

Cal tenir en compte que molt sovint aquests tests ens aportaran diferències poc importants, i que per tant no ens ajudaran certificar una opció guanyadora, i que per poder fer aquests tests, si tenim una pàgina amb poques visites com podria ser aquesta, perquè arribem a un nombre de visites suficient perquè el test comenci a tenir una mica de validesa pot arribar a passar molt temps!

És interessant mirar els casos d’estudi que plantegen a l’enllaç i veure que coses a priori bastant sutils com la diferència entre “Crea la meva compta” / “Creat la teva compta” ensenya que la primera opció és significativament més cridanera per l’usuari a l’hora de clicar el botó. M’agrada també la filosofia que plantegen a l’hora de dissenyar interacció a la teva web: pensa que quan vols que el teu usuari faci una acció, té la opció de fer-la o no. Perquè la faci cal que el què aconseguirà serà superior a la feina que li costa fer-ho. Vaja, que si l’objectiu final és molt preuat, potser serà capaç d’enfrontar-se a tasques més farragoses, però si no és el cas, més val que t’espavilis i li facilitis la feina.

Si voleu continuar llegint sobre el tema d’optimitzar els textos de la web perquè funcionin el millor possible, també val la pena un petit recull amb el cridaner títol de “10 persones superllestes ens parlen de escriure per convertir“. Són en anglès, però si us interessa això, a fer-hi una ullada! Van des de com construir els textos per cridar més l’atenció a com per fer-ho des d’un punt de vista d’optimització per SEO.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


eight − = 7