Aprenent html i css

Aquest blog com ja he anat comentant l’he volgut orientar sobretot a gent com jo. És a dir, que provenen d’un perfil no tècnic sinó del camp de la comunicació. Quan treballes a internet però, és bàsic controlar del què fan els altres. Tu no programaràs la pàgina, no la dissenyaràs i maquetaràs, però és important saber com funciona tot plegat per afinar a l’hora de fer peticions a les persones amb les que treballes i sovint per avançar feina i fer les coses tu mateix. Vaja, no tenir por a editar l’html d’una pàgina, que tampoc és massa complicat.

intro css pmi Aprenent html i cssL’altre dia que buscava algun recurs a la xarxa per poder llegir una mica sobre CSS, que algunes coses no m’acabaven de quedar gaire clares, l’Ivan, gran dissenyador de la feina i millor persona, em va parlar de Librosweb que és una pàgina que ofereix llibres sobre disseny i programació web de forma gratuïta (llicència Creative Commons). Ideal: descarregar PDF, cap al Kindle i a llegir. Són bàsics, ben explicats i estructurats i amb bons exemples per entendre-ho.

Si el tema de maquetar una web us sona ben poc o voleu refrescar els coneixements bàsics que teniu, es pot començar per un llibre sobre html i després seguir amb el de CSS (que té continuacions més avançades). Després també hi ha coses de programació (javascript, ajax, symfony) per si algú té capacitat de posar-s’hi (de moment no m’hi veig en cor).

A part de llegir aquest llibre, una cosa que va molt bé per provar i no fer desgràcies és instal·lar-se al navegador l’extensió Firebug. Et permet entrar a qualsevol pàgina web i anar tocant el codi (html i css) i al moment veure quin efecte tenen els teus canvis. Amb el Chrome, sense extensió també ho pots fer amb botó dret del ratolí i la opció “Inspecciona element”

3 respostes a “Aprenent html i css”

 1. Dídac 17 desembre 2012 at 9:53 #

  Recordar que també esta el Chrome en català, llavors tens l’opció “Inspecciona l’element” :)

  • ambcompte 17 desembre 2012 at 9:53 #

   ostia si, ara ho canvio :D

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fer botons en CSS, manera fàcil - Millora la web - 14 gener 2013

  […] uns dies comentava el llibre per aprendre CSS (si comenceu de zero o us sonen quatre coses, està realment bé per situar-se), avui anem a un […]

Deixa una resposta


9 × one =