Separar el tràfic de marca i el genèric a Google Analytics

A l’hora de fer analítica web és important poder segmentar bé les dades per poder trobar resultats més rellevants. Quan esteu a un informe a Google Analytics, a la part superior esquerra teniu una opció de menú  on posa “Segments avançats”, que us permet desplegar un seguit d’opcions genèriques que ens ofereix l’eina. Per si és visitant nou o recurrent, per si ve de cercadors, d’enllaços o filtrar els que entren amb mòbil (filtre molt interessant, perquè el comportament és molt diferent dels altres).

Però ens podem crear els nostres segments avançats i per analitzar la part de SEO és molt interessant fer els segments de visites orgàniques de marca i genèriques.

Com crear els segments avançats de marca i genèrics

Un cop desplegats els “Segments avançats”, clicar a “Crear nou segment personalitzat”.

ScreenHunter 09 May. 31 11.48 Separar el tràfic de marca i el genèric a Google Analytics

 

Li especifico que siguin les visites des de cerques de Google (que està sobre el 95% en la quota de cercadors, com a mínim en webs d’aquí)  identificant el mitjà i la font. I després, al primer punt, “Paraula clau”, li defineixo les paraules que m’identiquen com a marca. Aquí hi he posat per l’exemple, el meu nom i el de la web. A la feina, si he de fer un per la web de tv3.cat, és infinitament més llarg i complex (nom del canal, nom dels programes…). Fixeu-vos que la paraula clau, ve marcada la condició “Expressió regular” i separo les paraules amb una barra vertical (Alt Gr + 1 a Can windows).

Pel tràfic que no sigui de marca, el genèric, podem duplicar aquesta mateixa configuració, però a Paraula clau, on posa “Incloure”, seleccionem “Excloure”, perquè les paraules de marca quedin fora. A més, li sumarem una expressió extra de regal: (not provided)

El (not provided) són les cerques a Google de les que no ens ensenyen la paraula clau, perquè l’usuari està logat a algun servei de Google i no ens ho volen ensenyar per temes de privacitat. Cada cop és un percentatge més alt del volum de cerca (Not provided count quantifica com va evolucionant aquest percentatge i pronostica que el 2016 arribarà al 100%) i arribarà a un punt que farà inútils del tot els informes de paraules clau, tal com estan ara.

Un cop creats els segments de marca i genèric, en creo un tercer, que és el del tràfic de cerca (not provided). Duplico l’estructura del de marca i a “Palabra clave”, selecciono la condició “coincidència exacta” i hi poso “(not provided)”. Aquest segment no em servirà per fer anàlisis (perquè no en tinc informació) però si per veure ràpidament quin tant per cent de tràfic representa si aplico els tres segments sobre un informe.

Amb els segments creats podré analitzar com es comporta el tràfic de marca i el genèric, perquè acostumen a ser perfils diferent, el que ja ens buscava d’entrada i el que estava buscant alguna cosa i va a parar a la nostra pàgina.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un tauler d'informació SEO: happy analytics - Millora la web - 1 agost 2013

    […] Hi ha altres maneres de tenir un comandament SEO de forma senzilla i força més potents, per les possibilitats de configuració, com és Google Analytics. Ens podrà aportar respecte a Happy analytics l’ús totalment gratuït i el tenir xifres comparatives amb el total de visites de la web i poder fer-lo a la nostra mesura, tot i que però perdrà respecte al HA l’informació de posició de la nostra pàgina en els resultats de Google per la cerca concreta (hauriem d’anar al Google webmaster tools per veure-ho). Hi ha per exemple una proposta de tauler de zoiseo (aquest post més enllà del tema aquest concret us pot ajudar a saber com configurar un tauler a GA) o el de koozai (cal recordar d’editar els widgets i marcar les nostres paraules de marca). […]

Deixa una resposta


× five = 30