Consultar les cerques internes a la nostra web al Google Analytics

Al Google Analytics podem accedir fàcilment a les consultes que fa la nostra gent als cercadors i després els porten a la nostra web, a través de l’informe “Orgànic” (que es troba dins de Continguts/Cerca) i que ens mostra un llistat  de les paraules cercades que aporten més visites a la nostra web. Molt interessant per analitzar, veure què porta més gent i poder prendre decisions de potenciar els continguts que susciten més interés.

Però cal no oblidar les cerques que fa la gent a la nostra web (si tenim cercador). Aquestes es troben dins de “Cerca de llocs web” a l’apartat de “Contingut”. Que també donen informació interessantíssima.

Per exemple, al blog que tinc Cuina amb compte m’hi trobo una cosa com aquesta:

ScreenHunter 02 Dec. 24 10.41 Consultar les cerques internes a la nostra web al Google Analytics

Feia temps que no m’ho mirava, però m’ha sorprés trobar-me un terme com “pica pica” tan destacat respecte els altres. Potser la gent que busca idees pels àpats de Nadal. Però trobar-se una xifra com aquesta si realment estàs interessat a treballar perquè el blog funcioni molt i tingui moltes visites (no és el cas), et pots plantejar començar a fer més entrades orientades a cobrir aquesta necessitat d’informació o inclús destacar-ho més a la teva pàgina web, inclús a nivel menú. O fer un article que resumeixi propostes de pica-pica que ja has publicat a la teva web.

Però anem al pas previ que importa. Com configurar-te el Google Analytics perquè t’ensenyi aquestes dades. És molt senzill:

  1. Cliquem a la pestanya “Administrador” (dalt a la dreta)
  2. Cliquem sobre el perfil del que volem configurar la cerca interna
  3. Cliquem a “Configuració del perfil

Aquí trobem la opció de “Configuració de la cerca del lloc”

  • Seleccionem la opció “Fes el seguiment de les cerques al lloc”
  • A “Paràmetre de consulta” li identifiquem el caràcter/s que marquen una consulta de cerca a la URL. Per exemple, al blog de cuina em surt una URL tipus http://www.ambcompte.net/cuina/?s=pica+pica Això vol dir que a “paràmetre de consulta” li posarem la lletra “s”. Els wordpress crec que acostumen a construir la cerca per defecte d’aquesta manera, amb la s.
  • A “Separa els paràmetres de consulta de l’URL” podem marcar que si, perquè quedi dins Analytics una URL més neta, sense els paràmetres
  • A “Categories de cerca al lloc web” podem marcar-ho si la nostra cerca es pot filtrar i després cal marcar quines són aquestes categories. Ens servirà per desglossar les cerques i veure si la gent fa servir aquests filtres del cercador

Doncs res, un consell curtet, bones festes i bon any nou! icon smile Consultar les cerques internes a la nostra web al Google Analytics

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


5 − five =