Com veure dades dels teus visitants (sexe, edat) al Google Analytics

Els de Google Analytics han fet uns quants canvis a la seva eina. El que veiem d’entrada és que els menús laterals han canviat de nom, però hi ha altres canvis interns i millores, que podeu veure ben recollits a un post de Kissmetrics. Tenia ganes de parlar d’un punt concret. La possibilitat de veure informació demogràfica, dades dels visitants de la nostra pàgina, com són l’edat i el sexe o també els interessos!

Que més enllà de la curiositat que ens pugui proporcionar tenir aquesta informació pot ser una eina molt útil per construir segments. Com es comporten les dones de 30-40 anys a la meva web en comparació amb les de 20-30?

ScreenHunter 01 Oct. 18 12.39 Com veure dades dels teus visitants (sexe, edat) al Google Analytics

(nota: fixeu-vos a sota del 47, que allà indica el % de visites de les que se’ns informa les dades demogràfiques. Que quedi clar que el què veiem no aplica al total)

Com activar l’informe demogràfic?

Cal fer un parell de passos. Primer, canviar el codi de Google Analytics, segon activar l’informe des del menú (cal entrar a Google Analytics, i al menú “Públic”, entrar dins la part de dades demogràfiques, a “Visió general”).

La segona part és fer simplement un clic, la primera és (una mica) més complicada. Si teniu posat el codi d’analytics a mà a la vostra pàgina, és substituir una línia. Si no sou dels que agrada tocar gaire codi, una opció és gestionar Analytics (i altres futurs marcatges d’altres coses) amb el Google Tag Manager i haver de tocar codi només un sol cop. Per afegir el Google tag manager haureu d’afegir un codi al <body> de la vostra pàgina i llavors ja podreu gestionar marcatges a la vostra pàgina sense tocar codi, des d’una interfície web.

Com canviar el codi des de Google tag manager

Un cop us creeu la compta al GTM, haureu de crear un “contenidor” per la vostra web. Definiu nom de la web, país i horari on esteu i amb això ja en teniu suficient per què us doni un codi que és el que posareu a la vostra web, dins el <body>.

Un cop creat el contenidor, anem a afegir el codi d’Analytics. Cliquem per afegir un filtre i ja seleccionem el d’Analytics, que aquí ens ve predefinit. Ens surt un formulari, que té opcions avançades, però que podem habilitar en pocs pasos, primer omplint una dada, el “Identificador de propietat web”. Per trobar-lo hem d’entrar al GA, clicar a la pestanya “Administrador” i dins “Propietat”, clicar a “Configuració de la propietat” copiar el ID de seguiment, que és aquest “Identificador de propietat web”.

Ara cal habilitar l’opció que ens permetrà veure les dades demogràfiques, que és la casella “Activeu les funcions per a anunciants de la Xarxa de Display com ara el remàrqueting”. Atenció que fer això implica que utilitzem unes cookies de tercers que afecten al tema de la llei de cookies, i que caldria informar als visitants de la nostra web, si ho fem bé.  Abans d’acabar, hem de crear una regla d’activació, i seleccionarem la predefinida que és “Per totes les pàgines”.

Si ja hem posat el codi del Google tag manager a la nostra web, només quedarà fer un últim pas (que és relativament senzill oblidar-se’l), que és publicar l’etiqueta.  No heu de buscar un botó “Publica”, si no el botó “Crea una versió” i després si que sortirà el botó “Publica”. Això ens permet tenir versions si fem canvis i tornar cap enrere si l’hem cagat.

Ja tinc els informes demogràfics activats

A més d’edat i sexe, també hi ha informació d’interessos dels visitants. Les tres coses són un punt de partida fenomenal per crear segments. A l’hora de fer analítica web, per poder treure conclusions més accionables, és important segmentar. Si ho agafem tot com a global es barreja gent molt diferent, amb interessos i comportaments diferents i que complica analitzar-ho com a global i treure alguna conclusió de profit.

Però si volem analitzar només com es comporten a la nostra web els homes d’entre 35 i 44 anys que els interessa còrrer, podem crear un segment per veure les dades només d’aquests.

Com crear un segment a Google Analytics

ScreenHunter 03 Oct. 18 13.17 Com veure dades dels teus visitants (sexe, edat) al Google Analytics

A la part superior de qualsevol informe tenim aquesta senyal que ens informa que veiem un 100% de visites, és a dir que no hi ha cap segmentació aplicada. Cliquem a sobre i entre els segments predefinitis i els que ja haviem creat, tenim l’opció “Crea un segment personalitzat”.

ScreenHunter 06 Oct. 18 13.20 Com veure dades dels teus visitants (sexe, edat) al Google Analytics

Amb la nova versió del GA és molt fàcil definir segments, ja ho veieu, i a més enriquit amb aquesta part demogràfica, on podrem definir, el sexe, l’edat, l’idioma (compteu que si filtreu per català, només us sortirà la gent que tingui el navegador configurat en català, que hi ha molta gent que té el català com a primera llengua, però el navegador no l’ha canviat de l’anglès o castellà inicial), les categories d’interessos o l’ubicació.

Unes possibilitats enormes: ara cal posar-se a pensar i definir quins segments ens interessa crear per trobar les dades que necessitem.

Seguiment d’events amb Google tag manager

No volia barrejar-ho a aquest text, però ho deixo apuntat: entre les novetats molt interessants de les últimes setmanes, ara es poden marcar events automàticament a Google Analytics des del Google tag manager. Això significa no haver de tocar codi per marcar events, que és fantàstic. Si tenim un botó que serveix per descarregar un PDF i voldríem posar-hi un event per saber quants clics ha tingut (i analitzar cada clip com a conversió), ara ho podrem fer sense tocar codi de la pàgina. Ideal, tu (nota: encara no he tingut temps de provar-ho).

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


− six = 2