Blogs sobre analítica web: estar al dia

Aquestes últimes setmanes han aparegut un parell de blogs nous sobre analítica que m’han semblat ben interessants per seguir, els de l’Oriol Farré i el Ferriol Egea. Els dos van passar per Web Analytics (que són una de les empreses que organitza el a priori interessant Google Analytics User Conference a Barcelona, el proper 28 de maig). El Ferriol s’encarrega d’analítica a La Vanguardia, l’Oriol ho fa des de no fa gaire a El mundo deportivo. A mi em serà especialment interessant llegir-los pel punt de vista de comentar experiències de l’analítica en un mitjà de comunicació. En llibres i blogs que llegeixo una gran majoria de la informació va enfocada a webs on la conversió final és una venta. En mitjans és diferent, alguns treballaran per incrementar clics a les publicitats, altres pel consum de vídeos (amb publicitats associades), altres simplement voldran tenir molt consum i extendre la seva influència social.

Més blogs:

Per estar al dia de canvis, descobrir trucs, reconèixer problemes que també t’afecten és molt interessant anar seguint blogs d’analítica, la millor manera d’aprendre’n (els llibres també ajuden, clar, però els blogs estan més vius i actualitzats). N’afegeixo uns quants més a part d’aquests dos. En castellà també hi trobarem el blog Analisis web, el de la Gemma Muñoz (que ha escrit alguns llibres interessants per començar), Doctor Metrics, el del Tristan Elosegui, el del Natzir (que barreja SEO i Analítica), el de Web AnalyticsTrucos GA#analiticaweb.es o l’oficial Central de Conversiones de Google. En el format analítica web + mitjà de comunicació m’agradava l’Audièncias de l’Adrian Segovia, que va deixar d’actualitzar perquè deia que el feia de pagament. Té un altre blog actiu, Estratègia digital, on toca més temes que l’analítica.

En anglès, el Ferriol feia una selecció de 10 blogs d’analítica que val la pena seguir. El número 1 és el del gran gurú de l’analítica, l’Avinash Kaushik, un que cal tenir si o si a la llista de blogs per tenir al Feedly (amb l’anunci de la mort de Google Reader em vaig passar a aquest lector d’RSS i de moment n’estic molt content). La resta és una selecció ben interessant: n’hi ha uns quants que no els coneixia. Això si: per un nivell bàsic de coneixements en analítica web alguns d’aquests poden arribar a ser molt espessos. Millor començar per llibres o tutorials bàsics i després amb la pràctica que permeti desxifrar aquests textos, ja entrar-hi.

Per engreixar la llista dels 10 en anglès, una selecció de 75 blogs en l’àrea de marquèting, alguns d’analítica, la majoria interessants -encara que el seu tema principal no sigui aquest-.

Me n’he deixat algun de bàsic que volgueu recomanar?

2 respostes a “Blogs sobre analítica web: estar al dia”

  1. Oriol 7 maig 2013 at 22:06 #

    Moltes gràcies per la menció i l’enllaç Roger! :)

    • ambcompte 8 maig 2013 at 8:08 #

      A tu!

Deixa una resposta


+ nine = 11