A provar Universal Analytics, el futur de l’eina d’analítica web de Google

[Actualitzo (octubre’13): això de passar a Universal Analytics s’ha simplificat com expliquen al blog de Google. Ara amb un botó pots fer que la compta d’analytics de tota la vida et passi a Universal Analytics. I si no fas res, al final els de Google t’hi acabaran passant igualment, al cap d’un temps.]

Ja fa un temps (un parell de mesos, crec recordar) que Google va anunciar que Universal Analytics quedava obert per a tots els públics, després d’una fase en la que estava en beta. És una nova versió de la seva eina de Google Analytics, una nova manera d’organitzar i recopilar les dades, adaptant-se a la nova realitat de consum web. Permet seguir les dades no només en webs, sinò en aplicacions i des de qualsevol dispositiu connectat a internet.

Promet uns quants punts interessants:

  • Seguir què fa un mateix usuari  des de diferents dispositius, cosa que ens permetrà entendre com fa el consum dels nostres continguts de manera diferent des de l’ordinador de la feina o des del mòbil quan està a l’autobús. Això si funciona bé és interesantíssim (ara, no sé com ho faran tècnicament més enllà de si la persona fa logins a serveis de Google).
  • També la sincronització amb dades offline (per exemple, si som una empresa que ven online i en botiga física, podríem incorporar dades de les ventes a la botiga física per creuar-les amb les de la online).
  • Es poden fer mètriques i dimensions personalitzades. Això ens servirà per poder afinar una mica més per veure exactament les dades que més interessin als nostres objectius
  • Fer configuracions des de l’eina sense tocar codi. Ideal pels que som de lletres icon smile A provar Universal Analytics, el futur de leina danalítica web de Google

Instal·lar-lo és senzill (com la versió anterior, vaja). A la pàgina de Google tenen un petit tutorial. Jo, com sempre quan vull provar coses, tiro d’algun dels blogs que tinc, habitualment el de cuina, que és el que té més visites. La instal·lació aquí encara és més fàcil: plugin de WordPress, indicar l’ID de la web property (en crees una de nova, indicant que és Universal Analytics), i avall.

Al blog de Kissmetrics en fan una anàlisi, comenten que encara li falta que comencin a incorporar coses noves, però que val la pena fer el salt, a no ser que tinguem un Google Analytics (versió de sempre) molt personalitzat i sobre el que hem fet molta feina. Aprofito per comentar que aquesta gent del blog estan preparant una app per controlar Google Analytics des del mòbil, que té bona pinta.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa una resposta


3 + six =