Arxiu | Analítica web RSS de la categoria

Millora el teu ús de Twitter amb Twitter Analytics

El Twitter (per allà em trobareu com @ambcompte amb un perfil de publicacions una mica massa dispers) té una eina analítica disponible per a tots els usuaris i que han millorat, que val la pena de mirar a fons. Ja sigui per pura curiositat o ego 2.0 o per motius d’optimització del vostre perfil de twitter i del ressó del què hi publiqueu, si teniu intencions més sèries.

Es diu Twitter Analytics i ens ensenya així d’entrada una pantalla fàcil d’entendre. Tenim una evolució temporal de les impressions (vegades que es llegeixen els nostres tuits, una dada més real que si pensem en el nombre de seguidors que surt al nostre perfil -molts són bots, altres no miren el twitter quan publiquem…).

ScreenHunter 599 Sep. 17 17.10 e1410966780570 Millora el teu ús de Twitter amb Twitter Analytics

Read More…

Com veure dades dels teus visitants (sexe, edat) al Google Analytics

Els de Google Analytics han fet uns quants canvis a la seva eina. El que veiem d’entrada és que els menús laterals han canviat de nom, però hi ha altres canvis interns i millores, que podeu veure ben recollits a un post de Kissmetrics. Tenia ganes de parlar d’un punt concret. La possibilitat de veure informació demogràfica, dades dels visitants de la nostra pàgina, com són l’edat i el sexe o també els interessos! Read More…

Hauria de continuar al Barça el Thiago? Analítica aplicada al futbol

És estiu i la premsa esportiva necessita culebrots per omplir de qualsevol manera les seves pàgines. Tancat massa d’hora el tema Neymar, la diversió pel sector barcelonista es centra ara en el Thiago. Que pot marxar pagant clàusula rebaixada de 18 milions. I hi ha qui es posa les mans al cap, culpant el Zubi i hi ha qui demana que se l’emportin ja. Gent contenta amb el rendiment i previsible brillant futur d’aquest jugador, altres que veuen el contrari. Com decidir si val la pena que continui al club? Provem de mirar-ho amb ulls analítics?

Read More…

Com saber el número de subscriptors del teu RSS

Consumir continguts a través de lectors d’RSS és una opció que no passa pel seu millor moment (les xarxes socials li han menjat gran part del mercat) però continua sent una opció a tenir en compte, especialment en continguts com els d’aquesta pàgina, destinats a un públic que té un nivell una mica més avançat d’ús de la web i acostumat a fer servir eines de subscripció de continguts.

Tu ofereixes un feed RSS, que és un arxiu que, en un format concret, recull les últimes actualitzacions de la teva web (o d’una secció concreta); la gent s’hi subscriu i consumeix el teu contingut des d’un lloc diferent de la teva web. Els permet saber fàcilment si tens articles nous per llegir a la teva web -i les altres que segueixin- (si ho fan amb Facebook o Twitter sempre hi ha algun article nou que s’escapa. I segur que és el que era bo de veritat! :D).

Read More…

Separar el tràfic de marca i el genèric a Google Analytics

A l’hora de fer analítica web és important poder segmentar bé les dades per poder trobar resultats més rellevants. Quan esteu a un informe a Google Analytics, a la part superior esquerra teniu una opció de menú  on posa “Segments avançats”, que us permet desplegar un seguit d’opcions genèriques que ens ofereix l’eina. Per si és visitant nou o recurrent, per si ve de cercadors, d’enllaços o filtrar els que entren amb mòbil (filtre molt interessant, perquè el comportament és molt diferent dels altres).

Però ens podem crear els nostres segments avançats i per analitzar la part de SEO és molt interessant fer els segments de visites orgàniques de marca i genèriques. Read More…

A provar Universal Analytics, el futur de l’eina d’analítica web de Google

[Actualitzo (octubre’13): això de passar a Universal Analytics s’ha simplificat com expliquen al blog de Google. Ara amb un botó pots fer que la compta d’analytics de tota la vida et passi a Universal Analytics. I si no fas res, al final els de Google t’hi acabaran passant igualment, al cap d’un temps.]

Ja fa un temps (un parell de mesos, crec recordar) que Google va anunciar que Universal Analytics quedava obert per a tots els públics, després d’una fase en la que estava en beta. És una nova versió de la seva eina de Google Analytics, una nova manera d’organitzar i recopilar les dades, adaptant-se a la nova realitat de consum web. Permet seguir les dades no només en webs, sinò en aplicacions i des de qualsevol dispositiu connectat a internet.

Promet uns quants punts interessants: Read More…

Blogs sobre analítica web: estar al dia

Aquestes últimes setmanes han aparegut un parell de blogs nous sobre analítica que m’han semblat ben interessants per seguir, els de l’Oriol Farré i el Ferriol Egea. Els dos van passar per Web Analytics (que són una de les empreses que organitza el a priori interessant Google Analytics User Conference a Barcelona, el proper 28 de maig). El Ferriol s’encarrega d’analítica a La Vanguardia, l’Oriol ho fa des de no fa gaire a El mundo deportivo. A mi em serà especialment interessant llegir-los pel punt de vista de comentar experiències de l’analítica en un mitjà de comunicació. En llibres i blogs que llegeixo una gran majoria de la informació va enfocada a webs on la conversió final és una venta. En mitjans és diferent, alguns treballaran per incrementar clics a les publicitats, altres pel consum de vídeos (amb publicitats associades), altres simplement voldran tenir molt consum i extendre la seva influència social.

Més blogs:

Read More…

Conversions que no són ventes

Si llegiu cosetes sobre analítica web una paraula que es repeteix cada dos per tres (perquè n’és un element central) és “conversions”. Una definició que he trobat a can Google és que conversió “és completar una activitat a la teva web que és important per l’èxit del teu negoci”. Potser discutiria l’última part, la de negoci, i ho deixaria en un “èxit del què vols aconseguir”, però vaja, és la forma de quantificar que el què t’has proposat per la teva web està funcionant bé, sigui la teva web un negoci o no.

Read More…

Consultar les cerques internes a la nostra web al Google Analytics

Al Google Analytics podem accedir fàcilment a les consultes que fa la nostra gent als cercadors i després els porten a la nostra web, a través de l’informe “Orgànic” (que es troba dins de Continguts/Cerca) i que ens mostra un llistat  de les paraules cercades que aporten més visites a la nostra web. Molt interessant per analitzar, veure què porta més gent i poder prendre decisions de potenciar els continguts que susciten més interés.

Però cal no oblidar les cerques que fa la gent a la nostra web (si tenim cercador). Aquestes es troben dins de “Cerca de llocs web” a l’apartat de “Contingut”. Que també donen informació interessantíssima.

Read More…

Exportar dades de Google Analytics cap a l’excel de Google i fer taulers de comandament

Llegint articles i llibres d’anàlitica web, els que en saben acostumen a repetir un consell: intentar no aclaparar-se amb moltes dades i centrar-se en l’important. Les coses que diuen que la teva web funciona bé (en anglès kpi, key performance indicators). Que variaran segons el tipus de web que tinguis i el què en vulguis fer. Per controlar aquests KPI és interessant construir-se taulers de comandament (dashboards) que permetin veure en un cop d’ull com funciona la pàgina en el què interessa.

La mateixa eina de Google Analytics ja té un apartat per fer taulers (al menú lateral, a la “pàgina d’inici”) però ara tenia ganes de comentar una cosa que he estat provant aquesta setmana i m’ha agradat. Exportar les dades del Google Analytics cap a Google Spreadsheets (l’equivalent de l’excel en la versió ofimàtica de G. docs). I amb les dades allà, construir gràfics i taules que després podrem incrustar en una pàgina per fer el nostre tauler de comandament.

Read More…

Pàgina 1 de 212